dimarts, 24 de febrer del 2009

Croquetes de cigrons

Perquè som el que mengem i menjar és tan important com viure, viatjar o estimar


No, no són nuggets del McDonalds, ni croquetes congelades

La setmana passada, vaig decidir fer alguna cosa amb tooots els cigrons morts de fàstic que tenia encara guardadets en un taper al fons de l'armari de la cuina. Quan vaig arribar al Novembre vaig venir carregada de llegums i ara ja gairebé no em queden existències si no fos pels cigrons. No dec ser gaire cigronera jo. Quan vivia a ca mons pares ma mare de quan en quan feia cigrons amb tomàquet sofregit o bé amanida de cigrons amb ou dur, tonyina i ceba. Tot molt bó i fàcil de fer. Però des que visc aquí no sé si pel temps o què que no m'ha donat per fer aquelles receptes i ja no sabia com fer-ho per desfer-me'n d'ells. I vaig tenir la gran idea! Fer falafel, una espècie de croquetes vegetals fetes majoritariament de cigrons. Vaig trobar varies receptes per la xarxa i vaig escollir-ne la més senzilleta. I... taxàn! Em van sortir unes 25 i us ho dic, van volar, van volar!! Són súper fàcils de fer, malgrat que requereix cert temps a la cuina. Ara ja no em queden més cigrons per fer-ne...! M'he tornat cigronera!!

Ingredients:

- 1 pot de cigrons cuits (si els tens secs, deixar en aigua durant una nit)
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 1 pastanaga cuita
- una mica de cumí en pols (si en tens de normal també val)
- dues cullerades de julivert (si no en teniu tampoc passa res)
- 100 gr. de farina

Per l'arrebossat:

- 1 ou
- farina de galeta

Sofregir la ceba i els alls ben picadets. Xafar els cigrons cuits i abocar-hi la ceba, els alls, la pastanaga, el cumí, el julivert i la farina. Barrejar bé fins que quedi una massa compacte i homogència. Separar la massa fent croquetes de manera circular o allargades, al vostre gust. Passar a l'ou i arrebossar. Sofregir en oli d'oliva i voilà: croquetes de cigrons!

No em direu que no és una recepta fàcil i saludable?

La recepta original aquí.

3 comentaris:

La llúdriga ha dit...

Sabia que en treuria suc, d'aquest bloc hahaha.
Apunto la recepta!

Si tornes a tenir massa sigrons, i no saps que fer-ne, proba a fer hummus! Si t'agrada el falafel crec que també t'agradaran! La recepta la trobaràs al google.


:)

Enkeli ha dit...

jeje Lutra, de fet ja en vaig fer, va ser el primer que vaig pensar però es que tenia dues olles plenes de cigrons ja passats a puré (imagina't la de cigrons que tenia, jaja!). Finalment no vaig fer ni fotos perquè no em va quedar igual, em faltava l'ingredient principal, el tahini (una mena de maionesa de sesam), igualment, vaig fer-ne un bòl d'humus amb crudités de pastanaga i cogombre però com les mandonguilles res!

;)

Ro ha dit...

Merci per l'enllaç.

Un bloc molt interessant, en tornaré.

Nosaltres també fem l'hummus i el servim amb pastanaga i cogombre, queda molt bé i és molt saludable!