diumenge, 1 de novembre de 2009

Quedada fino-catalana per la Castanyada

Els millors panellers sens dubte, en Jari i en Markus


Servidora ja amb cara de panellet,
preocupada perquè no em sortíen gairebé els volcans de coco



Farà una estoneta que hem arribat a casa després de ben atipar-nos de panellets i del excel·lent tiberi català. Des de fa anys un grupet de catalans casats amb finesos que viuen a Helsinki (des de fa uns 10 anys de mitjana) fan quedades en dates assenyalades com per exemple el dia de la Castanyada i el dia de Nadal. Aquest any hem sigut els novells i ens han fet sentir com a casa, almenys a mi. Això sí, la conversa era sempre una barreja de castellanades, anglosades i finosades si em permeteu la inventada : ) tot plegat una castanyada ben diferent però amb regust de voler-ne'n més.

Ja veieu de què anava la cosa: vinet i moscatell no van faltar.
Pà amb tomaquet, olives, formatge però els que van triunfar de veritat
van ser el pernilet i la sobrassada de ma mare (GRÀCIES!!!)

Foie gras, quiche de salmó, amanida, més formatge i torradetes de canapés
De postres, com era d'esperar, panellets de pinyons, coco, cafè i xocolata,
castanyes (desafortunadament no van sortir gaire bones) i moniatos


Els reis però de la festa van ser la canaya, na Aina i en Leo. Ha sigut super divertit veure'ls com em parlaven català mig xapurrejat amb una llengua tan poc similar com és el finès.
Llàstima que finalment se m'ha passat de fer'ls-hi una foto, estavem massa enfeinats jalant!

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Ei, així m0'agrada! Extenent les tradicions catalanes, je je je...
En Jari i en Markus seran uns grans panellers :)
I ja veig que te mare et cuida bé, eh? Quina sobrassada!!!!

Una Zamorana y un Sallentí ha dit...

Y donde habeis encontrado las castañas y los boniatos? EL viernes estuve de peregrinación y no hubo manera.
Menuda castañada más extraña que preparamos, sin castañas ni ná (La próxima vez las pedimos a España)

Conchi

Enkeli ha dit...

Pues si no recuerdo mal unos las compraron en Stockmann en la sección delicatessen y las otras en el mercado el Viernes por la mañana.
Lo raro es que me digas que tampoco encontraste boniatos, al menos en el K-market habían la semana pasada, y si no recuerdo mal también en el Prisma : )

En cuestión a calidad de las castañas... pues sí, para el próximo año mejor traernoslas de España.

Enkeli ha dit...

Gemma,
I taaaant que em cuiden bé! el problema ara és que ens hem quedat sense sobrassada i pernilet... fins Nadal!

Una Zamorana y un Sallentí ha dit...

Pues que raro, en el Prisma no miramos, pero en el Stockmann si.

ESta maána solo hemos encontrado Btatas, pero boniatos ni uno.

De tdoas maneras si no merecían la pena, me quedo más tranquila

Conchi

Anna ha dit...

Ole com us cuideu eh? :) Així m'agrada ^^ Bona castanyada!!!

Enkeli ha dit...

Gràcies Anna!
Vosaltres què tal?

Emma ha dit...

Quina pinta el soparet si semblava el que jo vaig fer el dissabte. Igual dic dels panallets

Ruth ha dit...

aix quna enveja fent panellets ^^
aqui al final els he comprat..soc molt mandrosa per fer-los...¬¬'
i segueixo pensant que em gastaria mes peles comprant-ne els ingredients

com molen aquests guateques eh?

Enkeli ha dit...

Emma, si no fos perquè saps que estem a Helsinki ningú ho diria, oi?

Ruth, jajaja ja ho sé que fa mandra però amb una bona colla es fan en un pis pas i es riu molt! Ademés, entre uns quants, la cosa no surt tan cara!! en serio! ma mare em va dir que estàven els de pinyons a 35€ el kilo!! lamaredeltano!! així que ella també els va fer. T'asseguro que els ingredients no costen 35€!

Una forta abraçada!