dijous, 4 de febrer de 2010

Runebergin kakku (1a part)

Des que vaig comencar a viure a Finlàndia (d'això ja fa 3 hiverns - uff com passa el temps...!) que espero amb candeletes que arribi Febrer i no per celebrar el Carnaval (aquí són molt avorrits) sinó per poder menjar les runebergin torttu . A la família del Markus (inclós ell) no els hi agrada a ningú, i jo, des que el vaig tastar sempre havia volgut fer la recepta, i entre unes coses i altres encara no ho havia intentat. Com que vaig veure la recepta a la revista del supermercat... d'aquest any no podia passar i n'he fet el pastís.

Si la masa en cru està per llepar-se els dits... a menys que se't cremi ja pots cantar victoria


A més de portar farina d'atmetlla i essència d'atmetlla amarga
porta melmelada de gerds, pel meu gust, ja em tenen més que guanyada

Ja he tret el pastís del forn, tot sigui perquè la Melody Gardot ha estat ambientant la meva cuina... Quan torni de la classe de finès ho decoraré i us ensenyaré com ha quedat, en realitat el dia de les runebergin torttu és demà i en teòria és quan s'ha de menjar... no sé jo si aguantaré pas tant...

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Així en cru ja fa bona pinta, m'imagino que cuit serà sensacional. Ja tinc ganes de veure el resultat :)
posaràs la recepta, oi? ;)

Inés ha dit...

Quina pinta té!!

volem vore el resultat final!!!!!!!!

Beth ha dit...

Tens el meu correu, veritat?
Em passas la recepta?, el divendres de la setmana vinent es el meu cumpleanys y m´agradaria fer alguna cosa diferent.

Quina pinta!!! i jo a dieta!!! bufffff

Enkeli ha dit...

Apa, ja teniu la recepta!

Gemma, ja em diràs en què he fallat...

Inés, boníssim!

Beth, intenta fer-la, és super fàcil de fer i està deliciós, m'encantara veure com la fas!

Petons!

merike ha dit...

M'agrada Melody Gardot! Tenem el CD..
Runebergin kakku no conesc! Sols "torttu":-) Bon cap de setmana!

Enkeli ha dit...

Merike, el Runebergin kakku el vaig treure d'aquí:

http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/lifestyle/mita_tanaan_syotaisiin/mtsresepti?http://www.pirkka.fi/mtvresepti/?id=1441&rname=runebergin_kakku

el video és genial, també trobaràs la recepta a la revista. Després de fer-lo he de dir que m'agrada més en pastís que en individual :)