dissabte, 31 d’octubre del 2009

El complex món de fer la bugada a Finlàndia

Us presento la Pesuhuone (sala de bugaderia)
Dues rentadores i una centrifugadora. Tot va automatitzat i funcionen pagant 1'60€ en una màquina
En aquest edifici no són tan moderns


Una de les coses que més pal em fa és fer la bugada.
Si a això li sumem que no tenim rentadora a casa i que hem d'anar a un altre edifici podem comptar pal x 2. La tasca és ben similar a la de fer la bugada en una residència d'estudiants. T'hi apropes a la sala de bugaderia on hi ha les rentadores Pesuhuone com li diuen aquí, agafes la llibreta i reserves el dia i hores que necessites la sala. Ademés, abans s'ha de fer la reserva de la Kuivaushuone, la sala d'assecat, ja que si aquesta està ocupada quan acabes de fer rentadores a on deixes la teva per assecar?¿? i com no tenim balcó ni sauna ni espai possible i el terra és de parquet... mal rollo!
Com us podeu imaginar, un total conyàs.


les bosses d'IKEA ens ajuden en aquesta llarga i pesada tasca

Moltes vegades passa que totes les hores o els díes estan agafats, si fa no fa aquí no és tan raro no tenir rentadora a casa. El pitjor de tot és haver d'aixecar-se a les 8h un Dissabte, com avui, per fer el coi de bugada ja que si el temps se't passa no es poden fer trampes i passar-te les normes pel culet...

Us presento la Kuivaushuone (sala d'assecat)
gràcies al quadradet que veieu a la dreta,
que tira xorros d'aire calent durant 8h aconseguim un efecte gairebé d'assecadora

No sé amb què ens trobarem demà,
per variar, l'instrument bàsic no funciona...

Entenc que a aquestes hores d'un dissabte, hi hagi algú passejant al gos, però intentar posar-se a escombrar tota la pil·la de fulles que han caigut al jardí és de maniàtiques, no creieu?

3 comentaris:

Xantal ha dit...

Tota una gincana, recordo el passeig fins a la bugaderia i feia caloreta, afegeix-li fred, vent i neu,uff!! doncs si et veiem xurretossa ho entendrem. Petons!!

Montse ha dit...

Ostres, jo acabo d´entrar la roba que tenia estesa a la terrassa i ja està ben seca. Tan còmode com és fer la bugada a casa!!!

Anònim ha dit...

Ai siii la bugaderiaa, que cuoriós!!
Ufff amb lo mandrosa que sóc, portaria la roba bruta o em compraria de nova barateta si en faltes de neta, jajaja. Tot per tal de no anar a la bugaderia XDD.


Ruth