dijous, 19 de febrer del 2009

Dijous Gras



Diuen que en Dijous Gras no es pot menjar carn i segons la tradició és el dia de la truita i aquest és l'àpat d'avui. A part d'això, les pastisseríes de tot Catalunya s'omplen de bunyols. mMm deliciosos bunyols de vent sols o farcits de crema. A part d'això, gràcies al blog de la Gemma he descobert que també és el dia de la coca de llardons, i de la butifarra!!

I jo que últimament estic amb la vena cuinera... he fet una truita de patates... i uns bunyolets de vent tal qual en fan a Cal Polo, Cal Mora i altres pastisseríes de la nostra terra tan estimada!

Xatos... això de fer bunyols... és bufar i fer ampolles!! si ho hagués sapigut abans!!
Saben a glòriaaaaa!!

Apa, a la vostra salut!

Últims minuts: a ma mare ja la he xinxat per veure qui feia els millors bunyols avui i aquest ha sigut el resultat...

tenen també molt bona pinta, oi?

Els meus han quedat més torradets i al passar-los per l'anís (per cert, que porten alcohol! jo no sé com ma mare em deixava que me'n fartés, alguns porten més anís que d'altres i es nota! jeje) s'han axafat cosa que no impedeix per res del món que tinguin el mateix gust que els bunyols de pastisseria, i al cap i a la fi, aquest era el meu repte!

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Aquests bunyols t'han quedat perfectes!!!! Així és com si fossis una mica més a prop d'aquí, oi? Entre la truita i els bunyols, també has celebrat el dijous gras :)
He buscat això del Laskiaispulla i a mi sí que m'agradaria, quina pinta més bona que té!

... ha dit...

Perdóoooo ??? que no es pot menjar carn un dijous gras??? i què en fem doncs de les butifarres d'ou? i de les blanques? per no parlar del bull (o de la coca de llardons!!!). Si hi ha un dia al calendari on ni Déu posi pegues per menjar de tot és Dijous Gras, no fotem!
A més, la truita original de dijous gras era de butifarra... allà pels dies en que jo era jove i Catalunya no era Españñña...
Au, no cal que el publiquis aquest comment, total, no seria el primer que no passa la teva censura :P
jis jis jis

Enkeli ha dit...

A ca meva, Albertet sempre m'havíen dit que en Dijous gras no es pot menjar carn i que a partir de llavors ni els Dimecres ni els Divendres. No sé, la veritat és que tampoc m'he posat a mirar si és cert o no, total, a casa ningú fotia cas d'això :)

Gemma ha dit...

Ejem ejem... l'Albert té raó: el dijous gras encara es pot menjar carn, de fet per això s'aprofita per menjar botifarra i llardons. Després del dijous gras comença la quaresma i llavors és quan hi havia la norma de no menjar carn els dimecres i els divendres. I els bunyols no són típics del dijous gras, són típics durant tota la quaresma... quines coses, les tradicions, oi? :)))

Enkeli ha dit...

Ostres tu, això s'avisa abans!! jajaja uff ja no ens queden gaires bunyols i mira que en van sortir!
em sembla que n'hauré de fer més...

Mmmm ara m'ha vingut un antull de butifarra d'ou i llardons... d'això si que em penso que deu ser difícil de fer i més aquí, així que res, seguiré amb els meus bunyols.

Albert, tu que estàs a Yankilandia també podríes provar de fer-ne, vaaaa que des del Mató no has fotut brot!

Salutacions als dos!

Anònim ha dit...

Eis, una pregunta amb lo dels bunyols... perquè ahir que tenia convidats vaig intentar fer-los però no van créixer i per tant de dins van quedar ben cruus, i al final els vaig tirar a la bassura!!
Hi posseu molt d'oli, poc oli... com ho feu perquè creixin?????