divendres, 14 d’octubre del 2011

Teteria "The Ounce"

Al carrer Fredrikinkatu, al barri de Punavuori, hi ha una teteria que em té enamorada.
És tan petita i fosca que fàcilment es pot passar de llarg sense haver-la vist.
Un cop entres a dins és com de conte, la flaire que t'envolta, la música calmada, les dependentes vestides d'època, les parets folrades amb un color verdós que en contrast amb els mobles foscos i vells fan un ambient encara més antic i clàssic. La tenda està envoltada de quadres i llibres vells i al fons hi ha un petit saló on poder prendre te. El te està embassat en uns pots de vidre escrits a mà i en tinta xinesa -llàstima no tenir foto d'això! (sento que les fotos siguin de tanta mala qualitat) i a les vitrines tenen teteres de tot el món, de la Xina, del Japó, de fang, de porcellana, de vidre, de ferro colat...
Els pots de vidre em van xocar una mica, sempre havia sentit que per a una millor conservació del te s'ha d'emmagatzemar en capses de metall o porcellana i així és com ho faig a casa meva o a on treballava però clar, en pots de vidre fa més paxoca.
El té aquí es ven en unces, i el mínim per comprar són sobres de 4 unces, es a dir, una mica més de 100 gr. Feia temps que tenia ganes de comprar te verd japonès, als supermercats no en venen i aquí en tenien una bona gama així que entre tot vaig acabar comprant 4 unces de Gen Mai Cha i 1 unça de camomila a granel per uns 10€. Un pel car, però aquí ja se sap, tot pica una mica i més en aquesta zona que podria ser equiparable a Gran de Gràcia.

L'entrada

L'interior

Zoom de la vitrina - sento la mala qualitat de les fotografíes :(

Vitrina amb teteres d'arreu del món i de tots els tipus
al costat, pastes i sucres per acompanyar el te

Més al fons, el petit saló de te

Un dels molts exemples d'Art Noveau o modernisme de Hèlsinki (que m'encanta)
creuant el carrer Bullevardi direcció Fredrikinkatu

Arribada a casa la eterna indesició
te o infusió?

8 comentaris:

Gemma ha dit...

Aquestes botigues són precioses!
Ara, una mica car, no? A aquest preu, una infusó d'aquestes queda reservada per un moment mooooolt especial ;)

Anna ha dit...

Oh! Deu ser super acollidor! A mi aquestes coses em poden :)

Enkeli ha dit...

Gemma, sí, és car però a Barcelona recordo que els 100gr de té verd japonès el teníem a 4.90€ els 100 gr... així que em penso que està a la par...

Anna, sí, m'imagino un dia de neu i fred i m'agafen ganes d'anar-hi :D

Anònim ha dit...

És el tipus de botiga que m' agrada, millor dit m' encanten. Una mica car però he comprat té a Barcelona a 6 euros/ 100 gr.
A vegades només per viure l 'ambient val la pena pagar, no ?
Petons
Emma

La llúdriga ha dit...

No sé si ho saps, però en sóc un enamorat, del te, especialment del verd xinès :D
La teteria fa una fila genial, i tens raó, el te en principi no es pot guardar en pots de vidre per evitar-ne l'oxidació amb la llum!

Veig que fas servir tetera japonesa de ferro.
Quins tes acostumes a prendre???
Lung chi o mort!

Enkeli ha dit...

Exactament Emma :)

Lutra, ja m'hi vaig fixar al teu blog que ets un enamorat dels tés xinesos :) Home el Lung Ching és de categoria alta, a mi dels xinesos el que més m'agrada és el Pai Mu tan o les perles de gessamí però en quan a predilecció els japonesos genmaicha o finest sencha :)

míriam ha dit...

Quina teteria tan bonica! Si mai viatgés a Hèlsinki, ja sabria on anar!

Enkeli ha dit...

Doncs sí! :) Entrar-hi és traslladar-se a una altra època, és tornar a ser nena petita i voler-ho tocar tot, és voler-s'hi quedar, és quedar-se atontat repassant cadascun dels detalls...
Llàstima que fer les fotos amb el mòbil és el que té, que la qualitat és dolentíssima, però vaja, al menys es pot veure l'essència del que és en realitat aquesta botiga :)