dimecres, 26 d’octubre del 2011

Nit de jocs

Fa poquet, en Lutra parlava en el seu blog sobre el tema dels jocs de taula. Pensava que ja n'havia parlat d'aquest tema en aquest blog, ja que a Finlàndia es porta molt això de, amb la curta durada del dia, del fred i dels llargs hiverns, passar les tardes a casa jugant a jocs de taula en família o amb amics. Una de les opions per passar un Dissabte diferent es convidar a casa amics, prendre alguna coseta, fer un pica pica i jugar a jocs interminables. No ho dic en conya, a mi el monopoli se'm fa etern i els jocs que es porten per aquestes terres són encara pitjor, que si d'estrategia, que si de roll, amb mil.lions de cartes i diferentes fitxes... en fi, no m'extendré.
A casa, val a dir que tenim pocs jocs: el dominó que em vaig baixar de Barcelona i del qual aquí no n'he vist, la baraja española (perquè de vegades tinc nostalgia del cinco, el reloj, al mus, a la brisca... que tantes i tantes partides havia jugat amb la meva àvia) el cluedo, el yatzi i un joc per aprendre finès que es diu Lexico.
No sé per què vaig pensar, incrédula de mi, que donaria temps a jugar al Cluedo i algun joc més. Tot sigui dit, muda no sóc, i com que no ho sóc les xerrades entre el picoteig segurament van ser no pas de curta durada. O això o el rellotge va marcar ràpidament les quatre de la matinada perquè senyors, aquella va ser la hora de despedir als nostres convidats. El temps ens va passar volant jugant a aquest joc: Menolippu.

El menolippu ha sigut un joc que a priori era una mica difícil d'entendre (tanta carta i tanta coloraina atabala) però un cop li pilles el truquillo és bufar i fer empolles. Un joc d'estrategia on el que compte és fer el teu tren el més llarg possible (vigilant que ningú faci la teva mateixa ruta que hi ha qui juga amb mala baba) i arribar a les destinacions que et marquen les cartes que t'han tocat abans que ningú. M'encataria tornar-lo a jugar.

Vosaltres teniu algún joc de taula que recomanarieu de tenir?
Ara que s'apropa Nadal pot ser un bon regal :)

3 comentaris:

Anna ha dit...

A mi el Monopoli em fa certa gràcia i de fet, ara que estem al piset, tinc en ment comprar-ne algún tard o d'hora :) Això si, estic d'acord amb tu en que les partides són llargues llargues!

Steve Carrison ha dit...

Al Monopoly solamente se puede jugar si se tiene seguro del hogar y personal porque, madre, las broncas que se pueden montar... Al menos cuando juego con mis amigos y empezamos a "negociar"...

El Scrabble me gusta mucho. A veces hemos jugado partidas multilingüísticas (Catta en sueco-finés, yo en español-francés) y es un cacao brutal pero muy entretenido!

Por último, algo en plan scattergories (casero o el real) también triunfa.

La llúdriga ha dit...

Aquest joc l'he vist, però no l'he jugat pas!

Jo aviat jugaré al Mr. Jack, quan vagi a Suïssa a veure uns amics, a veure què tal!

En recomanes algun altre?