divendres, 7 d’octubre del 2011

El consumisme més agressiu


Hullut päivät vol dir en finès dies de bogeria.
No és broma. És li-te-ral. I em tenen fins el monyo. Les bosses grogues, la gent i els globus penjant en forma de fantasma de color groc. Un moment, des de quan els fantasmes són grocs?? Per què fantasmes?? Que ens intenten dir? Alguna cosa de subliminal hi ha d'haver-hi... segur!

El hullut päivät aquest és la campanya que fa dos cops l'any Stockmann (és com una mena de setmana de rebaixes del Corteinglés, per entendre'ns, però més curt) comença un Dimecres i acaba un Diumenge.

Se les saben totes en màrqueting aquests finesos. En tan sols dues paraules: hullut päivät i el color groc que fa mal als ulls aconsegueixen això, que la gent es torni boja, lela, apardalada, etc. Però estem tontos o què??

El pitjor de tot es que una no pot anar tranquil.la a per una xocolatina com de vegades faig. En tot moment entra i surt gent, sobretot entra, ho remenen tot, es queden pel mig com absorts. I jo em pregunto, hi ha de veritat una rebaixa en els preus?? La gent ja mira els preus o mira el que compra i quina necessitat realment té de comprar?? Hi han tantes gangues com ens intenten colar?? No posen ni un sol preu antic per poder comparar i el cert es que no trobo l'avantatge per enlloc, els preus els segueixo veient d'escàndol.

Fins i tot Finnair, que està present durant aquests díes de bogeria, ven suposats bitllets d'avió a preus regalats. Veiem, 460€ per anar a Nova York, 160€ per anar a Oslo, aquí al costat... a mi no em convens gens però aquí la gent s'ha tirat en planxa a comprar per comprar.

Jo només veig consumisme pur i dur, i un centre comercial fregant-se les mans aconseguint en 5 dies el que probablement s'aconsegueix en dos mesos, montant tot el xiringu per fer veure que el que ven durant aquests díes és a preus exclusius.

Gent absorta passejant pel centre comercial
amb les maleïdes bosses grogues

Díes de bogeria
la bogeria del comprar per comprar

Vagin a pastar fang, ells i els seus fantasmes grocs!

6 comentaris:

merike ha dit...

M'encanta Stockmann, però no en aquests dies ...
Que has comprat?
Vaig demà com a tots dissabtes. I Marski per un lonkero potser:D
Salutacions!

Enkeli ha dit...

Hola Merike!
Com m'agrada que em comentis, tot un orgull veure com una finesa parla tan i tan bé el meu idioma, malgrat utilitzis el google translator (jo també ho faig amb el finès, què et creus! jeje)
Doncs quan vaig a Stockmann o vaig a per un entrepà, amanida o sushi per dinar a la feina o a la secció de xocolates que m'encanta la varietat que hi tenen! :)

Cat ha dit...

I agree, craaazy days indeed!

Steve Carrison ha dit...

A no ser que vayas a tiro fijo - yo compré billetes para París - creo que los "días tarados de Stockmann" son días para evitar ir allí.
Eso sí, estoy de acuerdo en que para comer está muy bien. Y también me gusta la librería que tienen.

La llúdriga ha dit...

Penso que ho odiaria tant com tu... no puc amb el consumisme del comprar per comprar... per que sí.

I que a més t'espatllin el ratet d'anar a per la teva presa de xocolata o el que sigui...

com a mínim són pocs dies!

Enkeli ha dit...

Stefan, y el billete de Paris te salió mucho más barato? es que no sé, a mi me da la impresión de que lo único que hacen es otra manera de promocionarse sin más :S
Eso sí, la Akateeminen Kirjakauppa, el delicatessen está genial :)

Lutra, efectivywonder :D