diumenge, 1 de novembre del 2009

Diumenge de mandra

En díes com avui de mandrejar massa i avorrir-se molt m'he inspirat per a fer això. És la coca de iogurt de tota la vida, la de les mides del iogurt, però ademés afegint-hi un toc de xarop de maple i dos tipus de cacau en pols, un de similar al colacao i un altre de xocolata amarga. Amb melmelada de nabius per sobre està mMmM!!



Ja que la Gemma de La Cuina de casa m'ho ha preguntat, us deixo la meva humil recepta de la coca de iogurt una mica modificada:

Mentres es prepara la masa engeguem el forn a màxima potència (contant que no cal gaire estona per fer la masa i no es necessita batedora)

- Barrejar 3 ous, 1 iogurt, i amb el mateix envàs del iogurt 1 de sucre i 1/2 d'oli.
- Barrejar 2 mides de farina amb un sobre de llevat (finalment jo no tenia sobres i ho vaig fer a ull) i abocar-la a la resta d'ingredients tot tamizant-la.
- 1/2 mida de cacau en pols (tipus colacao)
- 1/2 mida de cacau en pols amarg
- 1 cullerada "maca" de mel de maple

Quan posem la masa al forn baixem fins a 140 graus i deixem durant uns 45 min. En acabat, el deixem reposar i refredar dins del forn sense obrir ni res, i quan creguis convenient (nosaltres vem anar a donar un tomb pel veïnat) obres el forn i voilà!! una flaireta... mMm!

Si us soc sincera, és la millor coca de iogurt que m'ha sortit mai. Clar que, també és important que el forn sigui bó i sobretot, això de refredar-lo dins del forn sense obrir... crec que ha sigut clau!

4 comentaris:

Anna ha dit...

és light, oi? jajajaja quina bona pinta!!!!

Gemma ha dit...

Amb el xarop de maple deu quedar un gust ben diferent del que estem acostumats aquí... tens les quantitats exactes de la recepta?

Ruth ha dit...

uoohh quin viciii pastis de xocolata!!

jeje (el mantelico de la taula)

et prometo un dia que no estigui tan mandrosa de fer aquest pastis seguint la teva recepta. OK!

merci

Enkeli ha dit...

Anna, el que se'n diu light... no, però diria que tampoc és el més calóric! ; )

Gemma, com veus, ja he col·locat la recepta, m'encantaria veure quines modificacions li faríes tu, segur que ens deixaríes pasmats! ^^

Ruth, siiiiiiiiiiiiiii fes el pastís!!!és super senzill,barato i està molt bó!!! em faria molta gràcia!!