dijous, 26 de novembre del 2009

Contra la violència de gènere

Els dimecres, després de classe de teixir, no em queda temps per tornar a casa per dinar i em quedo pel centre. És llavors quan em dono conta de tot el que passa al carrer principal. La setmana passada van fer un happening, com li diuen ells. Va ser una cosa rara. Estava amb una amiga parlant quan ens vem adonar que hi havia gent parada, com congelats i caminant d'una manera molt lenta. Veure la reacció dels vianants encara era millor. Farà un mes o així hi havia gent vestida d'angelets donant abraçades... es a dir, que fan com una mena d'obra teatral al carrer.

Ahir, sense saber-ho, estàven celebrant sota l'estatua dels ferrers el dia contra la violència de gènere que segons estadístiques diuen que el 20% de les dónes fineses són maltractades (tenint en compte que la població és de tan sols 5 mil·lions, ja en són moltes). Tot per una causa en comú, el mal que pot fer l'alcohol. I es que aquesta gent, per norma general, no saben beure.

Així doncs, pel carrer anàven repartint espelmes que podíes col·locar al voltant de l'estatua on hi havíen figures de dónes en fusta vermella i tot de cartes per llegir sobre casos reals.



3 comentaris:

Deman ha dit...

El 20%? Això és moltíssim!!!

Beth ha dit...

Nomès que fos una dona maltractada, ja seria massa!

Per cert, al migdia fa aquesta llum natural al carrer? (sembla mitja tarda)

Enkeli ha dit...

Sí, oi?
Probablement eren les un pèl abans de les 16h. Sobre les 15.30h ja es comença a enfosquir i per les 16.30h ja és negre nit... és una mica rollo.