dimecres, 12 d’octubre del 2011

Partit de hòquei sobre gel, Jokerit-HIFK

Amb aquest ja he vist tres partits de hockei gel en viu. Val a dir que no es gaire car anar a veure'n un, depenent dels qui juguen l'entrada més econòmica ronda entre uns 10-30€. El primer partit que vaig veure va ser a Rovaniemi, durant el 2008 jugàven els Roki contra... ups! no me'n recordo però vaja que no era un partidàs. En canvi, aquest partit em feia especial il.lusió ja que jugàven els Jokerit-HIFK (Idrottsföreningen Kamraterna i Helsinfors) equiparable a un Barça-Espanyol.

Tots dos equips són de Hèlsinki i amb gran rivalitat. L'un és de Hèlsinki de l'Est, de gent més modesta, de parla finesa i l'altre és de Hèlsinki centre, de més pasta i de suec parlants. Malgrat això els Jokerit tenen millor estadi, el Areena Hall, on també es fan concerts de música.



Ha sigut un dels pocs moments on he vist finesos cridant, xerrant en veu alta, rient, cantant, animant... per fi els vaig veure una mica més com nosaltres i tot aquell ambientillu em va encantar. El partit va estar bastant renyit des del principi i va acabar amb un 3-4 agonitzant. Malgrat haver començat fort, els Jokerit van perdre al seu propi estadi.

Fans de l'HIFK contents

Super fan del Jokerit en plena zona dels HIFK
(hi havia més fans, eh! penseu que estàvem a l'estadi dels Jokerit
però nosaltres només vem trobar lloc a la secció de l'equip contrari)

Equips jugant i banderes que de lluny es podríen confondre
amb l'espanyola o la senyera

3 comentaris:

La llúdriga ha dit...

Osti, els feia més del curling a aquests XDDD durnat un moment semblava que tinguessin sang a les venes i tot!

Enkeli ha dit...

Curling? humm... ni idea! el hoquei aquí és com el futbol allà :)

Steve Carrison ha dit...

Yo no sé qué estadio prefiero, el del HIFK al ser más pequeño se llena más fácil y parece que hay más ambiente. He ido a ver partidos y me gusta! Es un deporte rápido, casi sin pausas y, normalmente, con goles :)