diumenge, 30 d’octubre del 2011

Jalogüin

Mai he celebrat Halloween.
No m'agrada el fet de que altres cultures imposin les seves tradicions durant un dia tan assenyalat com és en aquest cas, el 31 d'octubre a Catalunya, el dia de la castanyada i els panellets. Aquest dia és per estar en familia fent panellets, torrant castanyes i posar al forn els moniatos.
Recordo de petita esperar amb ànsies aquest dia, doncs a casa no em deixaven probar un sol panellet fins arribat el 31. De vegades la tentació era massa forta doncs no sempre teníem temps de fer-los i si els compràvem teníem els panellets a la cuina amb antelació (per allò de no comprar-ho en l'últim moment i quedar-nos sense). Si alguna cosa em feia especial il.lusió era per fi poder començar l'assafata i tastar els panellets, els de pinyons, els de forma de castanya i els de maduixa o llimona eren i són els meus preferits.
Doncs bé, coses de la vida, ara que visc aquí, no sempre havia pogut seguir la tradició i si no hi havíen castanyes, menys celebrava Halloween per allò de la mandra de molts a disfrassar-se.
Des de fa dos anys havíem celebrat la castanyada amb un grupet de fino-catalans però aquest any per una cosa o altre no ha pogut ser. En caure en Dilluns, més mandra agafa i menys temps així que ni tan sols he fet panellets :(

Malgrat tot, tot és ajuntar-se amb gent que té ganes de gresca i ahir Dissabte després de molts i molts anys (possiblement parlo de fa 13 anys) em vaig disfrassar.
Vaja, que finalment he sucumbit a celebrar el Halloween a Finlàndia.

Es suposa que la gent s'ha de disfrassar de personatges de por
però hi ha qui es disfressa com si es tractés del Carnaval

bé podria ser que la meva disfressa dongués por o no?
una cara blanca, els ulls saltons i a les fosques...? no em direu!
Encara no us fa cangueli?
Això és que no heu vist "El Grito"

En fi, jo aquell dia em vaig proposar una cosa ben diferent:

Fer el mimo

i passar-m'ho bé


4 comentaris:

Anna ha dit...

Entre la tallada de cabells i la cara pintada es ben bé que no ets tu :P

Irma ha dit...

La questiós és passar-s'ho bé i per celbrar que no quedi, tu! Anaves molt guapa i ja em sap greu però no feies gens de por! :)

La llúdriga ha dit...

Jo també sóc pro-panellets i moniatos! I moscatell!

La disfressa és guai :D

David ha dit...

guapa la disfressa, tot i que em temo que feia tanta por com un cap de setmana lliure i amb bon temps. Tret que es tingui "mimofòbia" (hi ha més gent de la que sembla que no suporta els mims)