diumenge, 22 de novembre del 2009

Tercera vegada a Turku


Turunkirkko (església de Turku) i Auranjoki (Riu Aura)


Turunkauppatori (interior del mercat de Turku)


Jugend art o Modernisme




Les noves biblioteques tenen la característica de tenir molta vidriera
i que des de fora es pugui veure tot



Quan el calendari marca un dia important
les ciutats s'omplen de banderes

Turku està a tan sols dues hores de Helsinki. Podia haver anat en cotxe, però pensava recòrre'm bona part de la ciutat, tenia que fer una entrevista i no tenia ganes de gaires maldecaps. En tren va ser tot un luxe ja que hi ha seients amb taules on un pot connectar el portàtil i seguir treballant durant el llarg del viatge sense pagar ni un duro més.

Cada vegada que vaig a Turku conec una zona o llocs nous. M'encanta! Té una mica l'essència sueca, hi ha més cases de fusta conservades que a Helsinki, tot i que pel que he sentit les estan destruint per poder fer noves edificacions amb la excusa de que ja no són rentables i perquè la ciutat s'està fent petita.

A Turku vaig anar no per plaer sinó per entrevistar a la que em semblava ser la cap de Turisme Verd, Ecològic, Sostenible... com li volgueu dir. I dic em semblava perquè es veu que, tot i ser un país de molta natura, de turisme verd no n'hi ha gaire i el projecte que van començar ara fa 3 anys està en l'actualitat "en bolandas" per falta de recursos. En fi, hauré de fer més entrevistes a gent del sector (si es que en trobo al país de les incongruències!)

Tot un dia a la ciutat més antiga de Finlandia i l'antiga capital. Un dia diferent i unes quantes fotos per posar aquí.

1 comentari:

Xantal ha dit...

quines fotos més xules, encara que el dia va ser gris i plujós, és veu una ciutat maca.