divendres, 23 d’octubre del 2009

Prohibit somriure

Somrient sense saber que està prohibit


Fa temps que rondava pel meu cap fer-ho. Avui fa un any que soc conductora de primera, ejeeeeeeem de primera. I puc dir tranquil·lament que em conec millor les carreteres fineses que les catalanes. Clar que això no vol dir que sigui més fàcil, eh! que us penseu! També és cert que aquí tothom es sap millor el que es pot i no es pot fer a la carretera però de burrus i malp... al volant hi ha a tot arreu.

El cas és que la normativa vial diu que durant 3 mesos pots seguir utilitzant el carnet de conduir del teu país, però que a partir de llavors ja no és vàlid i te l'has de canviar. És a dir, que fins ara he estat conduint de manera una mica ilegal i em podíen haver clavat un puro dels macos. Però es que fot taaaaaaant de pal! Vés a fer-te les punyeteres fotos de carnet que taaanta mandra fan (han de ser en blanc i negre!! què moderns! ¬¬) recordar de portar tots els documents per si et demanen res, no oblidar-te del punyeter passaport (el DNI aquí no val per res) no equivocar-te de botó per agafar número o et faràs el rei de la cua d'espera i, armar-te de paciència.

Ahir, em va costar colló i mig trobar l'edifici de la policia, no portava mapa a sobre (amb això de: -va, ja fa dos anys que hi visc i soc guia, no cal, he millorat en orientació jur jur jur), em vaig oblidar del passaport... ueee!!!

A l'hora de tocar-me el número:
Funcionaria: Passaport, fotografíes i targeta KELA (és la targeta social, super-hiper-mega important tenir-la, (la vida et va en ella) sense ella, ja pots ser europeu/a que no ets res)
Happylongui: Osti tu, arrrggg! ja m'he deixat el passaport! no us val el DNI?
Funcionaria: Bé, ho passaré per alt però recorda portar sempre el passaport amb tu.
- li dono les fotografíes, cara de feliciana a tope - veig que se les mira una mica malament... -
Happylongui: havíen de ser en blanc i negre, no?
Funcionaria: No saps que aquí a Finlàndia està prohibit somriure?
Happylongui: eh? com?? (CARA DE POKER EN MAJÚSCULES) deu ser una broma, no?
- em treu una cartulina plastificada gegant amb tot de penya amb cara d'amargada -
Funcionaria: Així és com s'ha de sortir.
-La dóna ja m'havia bufat abans perquè només portava el DNI i ara segona cagadeta...
Happylongui: (mirada perduda i pensant) però, osti tu, on m'he fotut?!! on estic visquent, a Rússiaaaaaa??
Happylongui: Escolti, no en sabia res, és la primera vegada que em diuen que està prohibit somriure jajaja! (és ridícul, és ridícul) o sigui que no valen les fotos, oi? (cagant-me en tot)
Funcionaria: Sí, és ridícul però són les normes. De tota manera no et preocupis que amb el carnet de conduir no som tan estrictes i te les acceptem. D'aquí a 4-8 setmanes el tindràs.
(Alegria, alegria!) Són 40€ i s'ha de pagar en efectiu. (Més alegria!!)

Benvinguda al país dels "moderns"!! que no t'entereeeeees!!

9 comentaris:

Anna ha dit...

Ostres que fort!! Aquesta gent el fred els fa mal eh?
A partir d'ara ja saps, cara d'amargada!

Gustavo ha dit...

Es que les falta salero e improvisación que tenemos los Españoles,para esas cosas ridículas que surgen diariamente en cualquier parte del mundo.Y una sonrisa en una buena escapatoria.
Cada mañana me miro al espejo y me rió de mi mismo,es una buena terapia para estos Finlandeses

Gemma ha dit...

Quina pena, es perden el millor de la vida... què és la vida sense un somriure?
Aquests finesos estan com una cabra :(

David ha dit...

Creia que l'absurditat de les normes burocràtiques i la inflexibilitat dels funcionaris que les apliquen milloren a mida que un s'allunya de la península ibèrica. M'he endut una sorpresa amb això que expliques en un país que des d'aquí ens sembla tan civilitzat, comprensiu i modern com Finlàndia. Posats a tenir normes absurdes sobre la cara que un posa a les fotos, podrien fer-ho a la inversa, i prohibir les cares d'ensopiment, i això que guanyarien.

Enkeli ha dit...

Anna,Gustavo, Gemma i David, què fort! m'acabo d'assabentar de que a Argentina també tenen aquesta normativa. Havia sentit a parlar i vist com són per exemple les fotos dels passaports del Brasil, 2 fotos grans, una de cara i una altra de costat però vaja, no en sabia res fins ara del fet de no poder somriure.

Pel que es veu, aquesta norma és vigent, no només per aquestes terres... quins nassos! amb la de coses més importants que hi ha per canviar a la vida!!

Emma ha dit...

Jo tenia entès que per les fotos del DNI tampoc es pot somriure, fins que vaig veure les fotografies de ma germana comrient com una feliciana.
Petons des de Barcelona

Xantal ha dit...

Ostres, doncs mira, ideal per mi, sempre surto amb cara d'all, doncs a Finlàndia, seria perfecte, je,je.

Enkeli ha dit...

Cara d'all?? jajajajja quan arribi a Barcelona ja et demanaré que em facis cara d'all, aviam com és! xD

Ruth ha dit...

Jajaja, quina gràcia. Sort que te la van deixar passar...
Si lo d'aquestes normes en alguns països es aixi. És normal, són coses que no saps.


Ruth