divendres, 13 de juny del 2008

Helsinkejant-me



El camí de casa al centre ja s'ha fet assidu. Ahir, en tornar a casa vaig arreplegar unes quantes flors, com aquestes. Sembla mentida que amb la de fred que arriba a fer a l'hivern, pugui crèixer algo després i tan ràpid!



Em vaig decidir a entrar a veure la biblioteca de la Universitat de Helsinki (que és a la vegada la Biblioteca Nacional de Finlàndia) per dins, i m'hi vaig quedar una estona estudiant pel meu primer tour d'aquest Dissabte.
Feia olor a antic, m'encanta!



A la ciutat estàn preparant per tot arreu escenaris on s'hi faran concerts, fins i tot vaig veure que havíen montat una mini pista de futbol-platja al parc de Kaisaniemen Puisto.
Tot per celebrar la setmana de Pohjois Karjala
Que dius... per vendre la destinació cal fer tanta parafernàlia?? ademés què pinta el futbol-platja???

Vaig estar fent un walking tour... i em vaig trobar edificis d'estil modernista com aquests... realment quan vaig venir a Helsinki, pràcticament no vaig veure res.



Clar, que si els compares amb l'arquitectura modernista que tenim a Barcelona... els d'aquí semblen inacabats, com que els hi falta un toc de color, un toc de gràcia... però d'això se'n diu Jugend, que ve a ser modernisme o Art Noveau estés pels països nòrdics i bàltics.

1 comentari:

Unknown ha dit...

I d'això en diuen modernisme?!