dimarts, 26 de febrer del 2008

Televisió digital ho vulguis o no

A finals d'aquest mes a Finlàndia desapareix el que era la televisió convencional per passar a la digital, per sempre més. No hi ha volta de full. Però se'ls hi ha vist el plumerillo, tota aquesta parafernàlia és una manera com una altra, d'assegurar-se de que qui vulgui veure la tele pagui (llestos, eh!). Ho trobo una collonada i una injustícia. I més, quan la programació és pésima, no hi han tants canals com diuen, i la gran majoria són de pago, o sigui, amoquina més nen!. No sé com estarà pas el tema a la resta de països nòrdics, però aquí per tenir televisió fins ara s'havia de pagar una llicència anual. Tot per tenir dos merdetes de canals (Yle 1 i Yle 2) que són del govern. Bé, doncs ara tot s'ha privatitzat de manera que qui no tingui això que en diuen DigiBox no podrà veure res a la tele. Cagadalahem!
Tothom està revolucionat comprant com bojos el punyeter aparell, per la tele no paren de fer-ne publicitat, per les notícies, a tot arreu... i es que es veu que fa temps que hauria d'haver arribat això de la digi tele, els finesos són uns mansos i tot s'ho prenen amb la calma però arribarà.

Farà un mes o així em vaig espantar perquè de la tele sortia una espècie d'alarma (quins cracks a l'hora de fotre por) amb un titulet que anava movent-se, en finès clar (suposo que posava alguna cosa tipus amenaçant del pal: o poses el digi o et quedes sense tele, guapaaaa) jooooorr, pensava que ja m'havien fotut la tele! però no!


I jo em pregunto, posaràn teles a les biblioteques per aquells pobrets que s'hagin quedat sense poder veure la tele?? No ho dic pas en conya, ho han fet amb internet, potser no és cap bogeria. Amb el que ens va costar que hi haguessin llocs amb internet gratuït... i ara ens foten la tele!!! I es que el mínim que et pot costat un Digi d'aquests són 60€ (que no es moco de pavo) i no tothom està disposat a pagar-ho.

Nosaltres el vem comprar aquest cap de setmana, jo no pensava comprar-lo, em sembla una presa de pèl però ben mirat, sola com una mussola que estic, si a sobre em falta la tele...

4 comentaris:

... ha dit...

Filleta meva! Això mateix passarà "en breu" a Catalunya. Hi ha una data màxima en la que la TDT substituirà completament la televisió analògica actual. No sé quan serà (aviat suposo) i també hauràs de comprar el teu receptor (60 euros allà també) per poder veure la tele. De fet ja fan campanyes de "si no tens TDT no tens TV". S'ha de dir que la majoria d'aparells de TV actuals ja l'incorporen, tal i com van incorporar l'UHF fa una pila d'anys.
I sí, a Suècia també es paga un tant per any per veure la TV. I si no que li preguntin a la ex-ministra de cultura sueca, hehehe.

Enkeli ha dit...

El que ens faltava... bé, d'aquí a que arribi... espera que t'esperé! Ara que, no et preocupis, ja piratejarem com ho feien molts amb el Canal + jijiji mira que arribem a ser cabrons, eh! Però aquí a d'alt no, que tots són uns bon minyons.

... ha dit...

jejeje, no es tracta de piratejar res, no és que siguin canals de pagament, sinó que el sistema d'emissió de les cadenes canvia, és a dir, que per més que endollis la tele a la presa d'antena convencional no es veurà res... i això sí que no es pot piratejar :P
A passar per caixa jijiji. Ara bé, passarem de 12 canals a uns 300. No està gens malament ;)

Enkeli ha dit...

Albertet, rei, 300 canals, dels quals 250 són de pagament. Sí que hi ha canals de pagament : )

Vols dir que necessitem tants canals?? Si tenint els 7 que teníem abans ja era una bogeria!