diumenge, 9 de desembre del 2012

Svenska

Demà Dilluns tinc examen de suec. Uff!
I ara mateix, tinc unes ganes i una predisposició al cos per posar-me a estudiar... que no vegis tu! L'any passat ja vaig començar a estudiar l'idioma dels vikings però se'm va fer farregós perquè a la vegada seguia estudiant finès per les tardes. Un cacao-maravillao digno de admirar! Així que per aquest curs vaig decidir centrar-me en un sol idioma, aparcaria per un moment el finès (que ja el xapurrejo i de fet el podria parlar a casa) per dedicar íntegrament el meu temps al suec. Bé, això de íntegrament era la meva idea però la realitat no va per aquí ni molt menys.
He canviat ja de dues escoles, la primera era al final de la tarda i la professora passava bastant de tot (jo no vinc a estudiar un idioma per a que a 1r em passin cinc-centes mil vegades un video que a més, no està ni subtitulat), al segon lloc em cobraven 150€ al mes i erem a classe cent i la mare i en el tercer lloc, el d'ara, em cobren 30€/4 mesos i a més, com si fos classe privada, perquè a classe només venim 3. Bon canvi, oi? 

Estudiar suec, comparat amb el finès sembla a priori bufar i fer ampolles perquè és un idioma molt similar en molts aspectes al anglès però també al alemany... Sí, i tal i com passa en alemany hi ha un munt de coses que has d'aprendre senzillament de memòria, com el tipus d'article que porta, les diferents terminacions en plural, la conjugació en passat segons el tipus de verb... i això només és el principi! Això per una banda, i després hi ha la pronunciació que canvia bastant de l'escrit al parlat i per molta gramàtica que donguis, si no hi entens ni papa del que et diuen... és com no haver après res! 
Per això m'he comprat la primera temporada de la Pipi Langstrum xD, escolto música en suec (de tant en tant, eh!) i m'he apuntat a un intercanvi amb una finesa suec parlant que està estudiant espanyol, però d'això ja en parlaré en un altre post.

De moment, no us deixaré pas amb un capítol de la Pipi però sí amb algunes peculiaritats de l'idioma dels vikings explicat la mar de divertit:


Que tingueu un bon Diumenge! ;)

4 comentaris:

Anna ha dit...

Molta sort amb l'exámen!!! Jo dimarts començo un curs d'alemany elemental ... a veure com va!

Cat ha dit...

jaja! Que bueno el video :)

Enkeli ha dit...

Anna!moltes gràcies!crec q em va anar millor del que em pensava! En el oral vaig fotre la gamba un parell de vegades però ei,xerrar no em diran pas que no vaig xerrar! Tinc un intrigulis per saber la nota... xD Sort amb Deutsch avui!

Enkeli ha dit...

Me encanta! :D pero el capítulo 2 ya no es tan divertido y ya no sale el mismo tio :(